Editing

In het geval van thuis- of studio-opnames is een belangrijk onderdeel van de editing het bepalen van de gewenste akoestiek: waar wil je jouw opname in terughoren? Want ongeacht wat je speelt of welke opnameapparatuur je ook gebruikt: een studio of woonkamer klinkt niet als een concertzaal of kathedraal. De opname zal vaak droog en ‘steriel’ klinken. Bij sommige muzieksoorten is dit wenselijk en zelfs de bedoeling, bijvoorbeeld bij jazz.

Maar bij bijvoorbeeld klassieke muziek is akoestiek van grote invloed op de ambiance van het geluid. Een thuisopname kun je met zogeheten impuls response laten klinken alsof het in een beroemde concertzaal is opgenomen. Wil je hier meer over weten, dan kan dat hier.

Als je tevreden bent over de opnames voltooi ik de mastering en worden de opnames definitief gemaakt. Als een blijvende herinnering, om nog vaak terug te luisteren.

De manier waarop je de bestanden vervolgens kunt ontvangen zijn legio: sommigen willen deze nog altijd op een cd hebben gebrand, maar je kunt de bestanden ook digitaal aangeleverd krijgen, in eender welk formaat.

Contact opnemen