Over mij

Ik ben Peter. Ik speel klassiek piano, hou van klassieke muziek, speel graag snooker en ben dol op mijn Blackmagic Cinema 4K camera.

Als filmmaker heeft het in beeld brengen van persoonlijke verhalen en dierbare momenten mijn bijzondere belangstelling. Dit kunnen verhalen zijn van individuen maar ook van ondernemingen die willen laten zien wat hun bedrijf aan unieke en persoonlijke waarde vertegenwoordigt.
Kenmerkend voor mijn stijl van filmen zijn gedetailleerde en observerende scènes waarbij mensen in vertelvorm stilstaan bij hun leven of bedrijf. Bij dát wat er voor hen toe doet; iets wat een wezenlijk onderdeel uitmaakt van of betekenis geeft aan hun leven of onderneming.
Hiervan maak ik een integer filmportret; als tastbare herinnering, nalatenschap of om anderen te inspireren.

Ik zorg ervoor dat degene met wie ik werk zich op zijn/haar gemak voelt voor de camera. Van het bespreken van de opdracht, het uitwerken van een script tot de cameravoering en uiteindelijke montage; alle stappen doorloop ik zorgvuldig en in samenspraak met jou. Het enige wat ik niet zelf kan doen is het maken van animatie. In dit geval werk ik samen met anderen waarvan ik weet dat ze dit wel kunnen.

Ik werk met professionele apparatuur, stel hoge eisen aan mijn werk en heb naast een fijnzinnig stijlgevoel ook veel aandacht voor detail. Ik hou niet van slordig- en onvolkomenheden en ben pas tevreden als degene voor wie ik werk dat ook is.

Naast filmmaker verzorg ik ook audio(visuele) registraties van klassieke- en akoestische muziek. Het opnemen van concerten, repetities of cd-opnames is meer dan alleen opnametechniek. Het ervaren van spanning kan elke muzikant in de weg zitten om vrijuit te spelen. Als die spanning er onverhoopt is, dan help ik die te verminderen. In mij tref je een betrokken, positief ingestelde en bekwame opnameleider.

Ook ben ik pianostemmer. Ooit geleerd omdat het goed van pas komt bij opnamesessies van klassieke pianomuziek. Talloze piano’s en vleugels heb ik al gestemd en ik vind het heerlijk om te doen. Ik beschik over uitstekende referenties die ik graag met je deel. Ik buig me graag over de vraag wat ik voor je kan betekenen. Dus als je belangstelling is gewekt, dan kijk ik ernaar uit om van je te horen en je te ontmoeten.

Klankenvanger-concertregistratie-klassieke-muziek