Aankoopbegeleiding

 
 
 

Aankoopbegeleiding

 
 

Aankoopbegeleiding

Nadat je de keuze hebt gemaakt om een piano of vleugel aan te schaffen, begint de zoektocht naar je nieuwe instrument. Of misschien heb je er al eentje op het oog maar twijfel je nog.
Voor de één een puur genietmoment, voor de ander een moeilijke of spannende fase. Ik heb beide soorten klanten begeleid bij de aankoop van hun instrument. 

Allereerst en bovenal: het kiezen van een instrument is een kwestie van smaak en dus een kwestie van persoonlijke voorkeur. Denk daarbij aan dingen als aanslaggevoeligheid, klank, kleur en speelaard van de piano. Mijn droominstrument hoeft dat niet voor jou te zijn. En andersom. In die persoonlijke keuze valt niet veel te begeleiden.

Maar technische aspecten zoals de bouwkwaliteit en conditie van het instrument zijn níet persoonlijk: een piano is en blijft een gebruiksvoorwerp dat onderhoud nodig heeft. Het is altijd aan te raden om belangrijke onderdelen van de piano goed te inspecteren, voordat je besluit tot de aanschaf ervan over te gaan: herstel of vervanging van deze onderdelen kan duur of zelfs niet mogelijk zijn.

Welke onderdelen dit zijn en waar je op moet letten beschrijf ik uitgebreid in dit blog.
Ook heb ik een checklist gemaakt met toelichting van deze belangrijke onderdelen. Die kun je hieronder downloaden. Handig voor als je een piano gaat bezichtigen.

Checklist aandachtspunten piano-onderdelen

Heb je toch liever iemand naast je en wil je mijn hulp bij aankoopbegeleiding, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik sta voor je klaar.